Нова надеж за подобро здравје

МЕДИЦИНСКИ КАНАБИС

Терминот медицински канабис се однесува на употребата на билни лекови од растението Cannabis sativa или неговите екстракти за лекување на симптоми на болест и други состојби. Научните студии за соединенијата во канабисот, наречени фитоканабиноиди, доведоа до неколку лекови со канабиноиди како активна супстанција од природно и синтетичко потекло. Канабиноидите се причина истражувањата за канабисот да бидат една од најбрзодвижечките граници во фармакологијата…

Via Senior Vice President Design test

Производи

Производите FREYHERR се резултат на безбеден пристап кон производство на висококвалитетни екстракти од канабис. За екстракција, се користи модерен метод на екстракција со јаглерод диоксид (СО2), зачувување на широк спектар на канабиноиди, терпени и други корисни состојки од канабисот во финалниот производ.

FREYHERR КАНАБИС ЕКСТРАКТ 1200 MG CBD

10 ml на 12% екстракт пакуван во иновативен високопрецизен Patron дипензер

За FREYHERR

Компанијата Freyherr ја продолжува традицијата на семејната династија Фрејер, на фармацевти и алхемичари, кои датираат од средината на 18 век. Во Freyherr веруваме во природна медицина и безбедно користење. Ние сме посветени на сигурноста, квалитетот, безбедноста, науката базирана на иновации, одржливост и здравје.

Во FREYHERR® нашиот примарен фокус е да се истражат и развијат иновативни супстанци базирани на состојки од растението канабис, кои можат да помогнат да се балансира човечкиот ендоканабиноиден систем и да ги направиме достапни низ целиот свет. Ние веруваме дека преку таргетирање на човечкиот ендоканабиноиден систем можеме да им помогнеме на многу луѓе на оваа планета да го вратат внатрешниот баланс. Ние сме посветени на производство на најдобрите и најчисти квалитетни канабис производи како CBD екстракт, без да се загрозува квалитетот.

Henrik Freyer (1802-1866)